MaarnWijzerDiverse activiteiten van MMN worden in samenwerking met MaarnWijzer georganiseerd. U kunt op de site van MaarnWijzer nog meer cursussen vinden.

 

Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Het Ridder Fulco kindernatuurpad is op 7 juni 2023 door wethouder Anouk Haaxma samen met een Ridder en jonkvrouw op 7 juni officieel geopend!
Op dit pad ga je als Ridder Fulco op avontuur en kan je allerlei opdrachten doen. Op zoek naar dieren en bomen, op je blote voeten ‘door het moeras’, riddersoep maken, zwaardvechten, van alles en nog wat! Dit natuurpad is vrij toegankelijk wanneer en zo vaak als je zelf zin hebt.

Lees hier meer : Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

De weersvoorspellingen beloofden niet veel goeds maar het viel reuze mee. Een twintigtal mensen had zich niet laten afschrikken en stond om zes uur bij De Twee Marken. Willemijn Cappetti en Kees van Lambalgen hadden gekozen voor de nieuwe uitkijktoren De Kaap in de Kaapse Bossen. Onderweg vertelden Willemijn en Kees interessante wetenswaardigheden over plant en dier en bij de uitkijktoren werden we gelaafd met heerlijke thee, koffie en koek van Eugène Cappetti en Teuni van Lambalgen, maar niet nadat de honderdveertig treden waren beklommen en weer afgedaald.
Jammer dat het zicht slecht was zodat je Amersfoort, de Dom van Utrecht en de Betuwe niet goed kon zien. Wel een reden om eens terug te gaan en vanaf een hoogte van achtentwintigeneenhalve meter het opnieuw te proberen. En toen we om negen uur het gebouw van De Regenboog binnenstapten stond Els met een aantal enthousiaste vrijwilligers klaar om ons welkom te heten en uit te nodigen aan te schuiven aan de feestelijk gedekte tafels voor een heerlijk ontbijt.

Een geslaagd dauwtrappen met als afsluiting het ontbijt bij De Regenboog wat inmiddels een traditie is geworden. En de moraal van dit verhaal: Laat je niet te gauw afschrikken door slecht weer en zeker niet door slechte voorspellingen!