MaarnWijzerDiverse activiteiten van MMN worden in samenwerking met MaarnWijzer georganiseerd. U kunt op de site van MaarnWijzer nog meer cursussen vinden.

 

Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Het Ridder Fulco kindernatuurpad is op 7 juni 2023 door wethouder Anouk Haaxma samen met een Ridder en jonkvrouw op 7 juni officieel geopend!
Op dit pad ga je als Ridder Fulco op avontuur en kan je allerlei opdrachten doen. Op zoek naar dieren en bomen, op je blote voeten ‘door het moeras’, riddersoep maken, zwaardvechten, van alles en nog wat! Dit natuurpad is vrij toegankelijk wanneer en zo vaak als je zelf zin hebt.

Lees hier meer : Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Een 100% gestolen woordspeling van Michiel Keizer, maar te mooi om niet te gebruiken. Op zondag 28 augustus 2011 hebben we als bestuursleden van MMN gehoor gegeven aan een oproep van de plaatselijke stichting Welnúh om een stand in te richten op de zogenaamde '100% Buitendag' van de Utrechtse Heuvelrug.

Een goed georganiseerd evenement in het altijd mooie Von Gimborn Arboretum in Doorn. De verwachtingen over de bezoekersaantallen lagen hoog, in de duizenden bezoekers.

We besloten stevig uit te pakken met vier bestuursleden, Coosje, Michiel, Han en Richard. We hadden ons ten doel gesteld om veel informatie te geven maar vooral ook veel informatie te vergaren met vragen als: 'Wat houdt u nu bezig?' en 'Waar zou een vereniging als MMN zich mee bezig moeten houden?' Voor het gemak hadden de MMN bestuursleden de taak van de Cultuurhistorische Commissie er bij genomen, zodat we onze werkzaamheden voor 100% duidelijk konden maken voor iedere bezoeker.

Helaas, op de bewuste zondag leek de vochtigheidsgraad wel meer dan 100% en het verwachte bezoekersaantal maar 10%. De kou trotserend zijn er zeker nog een paar zinvolle gesprekken gevoerd en zowaar nog enkele leden geworven. Ondanks de kou en de regen was het duidelijk dat de opzet zinvol was en het enthousiasme bij de organisatie groot. Volgend jaar misschien nog maar eens proberen, het weer kan in ieder geval nooit slechter worden!

door: Michiel Keizer en Richard Zweekhorst (100% verkleumd ...)