MaarnWijzerDiverse activiteiten van MMN worden in samenwerking met MaarnWijzer georganiseerd. U kunt op de site van MaarnWijzer nog meer cursussen vinden.

 

Om 10.00 uur verzamelden zich 12 kinderen bij de ingang van De Twee Marken. Onder leiding van Aat Schaftenaar liepen we naar de Schapendrift. De kinderen hadden een telkaart gekregen en konden daarop aankruisen welke vogel ze hadden gezien.

Door het koude weer hielden de meeste vogels zich stil. Toch hadden we het geluk een grote bonte specht, een sijs en een heggenmus te horen. Ook zagen we een boomklever en natuurlijk veel koolmeesjes, kauwtjes en een turkse tortel.

Na een uurtje lopen waren de voeten en handen zo koud geworden dat we maar weer richting De Twee Marken zijn gegaan. Nadat we wat gedronken hadden begonnen we de nestkastjes in elkaar te zetten. En toen die in elkaar zaten was er nog tijd om ze van een mooi kleurtje te voorzien. De kastjes zijn geschikt voor mezen en nu maar hopen dat de meesjes dit voorjaar inderdaad gebruik maken van deze kastjes!

door: Coosje Bakker