MaarnWijzerDiverse activiteiten van MMN worden in samenwerking met MaarnWijzer georganiseerd. U kunt op de site van MaarnWijzer nog meer cursussen vinden.

 

Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Het Ridder Fulco kindernatuurpad is op 7 juni 2023 door wethouder Anouk Haaxma samen met een Ridder en jonkvrouw op 7 juni officieel geopend!
Op dit pad ga je als Ridder Fulco op avontuur en kan je allerlei opdrachten doen. Op zoek naar dieren en bomen, op je blote voeten ‘door het moeras’, riddersoep maken, zwaardvechten, van alles en nog wat! Dit natuurpad is vrij toegankelijk wanneer en zo vaak als je zelf zin hebt.

Lees hier meer : Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Op donderdag 8 maart j.l. vertelde de heer Bruijn zeer boeiend over vleermuizen. Er waren ongeveer veertig kinderen naar de bibliotheek in Maarn gekomen om te luisteren naar het verhaal over deze toch wel geheimzinnige beesten.

De heer Bruijn wist echter alle geheimzinnigheid weg te nemen. Vleermuizen zijn helemaal geen enge schichtige beestjes, maar blijken juist heel snel aan mensen te wennen. Als je een vleermuis ooit zou vinden en zou oppakken kun je binnen een paar minuten al over zijn kopje aaien. De heer Bruijn vertelde dit uit eigen ervaring want hij heeft thuis een opvang voor zieke vleermuizen. Veel kinderen hadden vragen en na afloop werden er prijzen verdeeld onder de kinderen die iets moois hadden geknutseld vanuit het thema 'vleermuis'.

door: Coosje Bakker