MaarnWijzerDiverse activiteiten van MMN worden in samenwerking met MaarnWijzer georganiseerd. U kunt op de site van MaarnWijzer nog meer cursussen vinden.

 

Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Het Ridder Fulco kindernatuurpad is op 7 juni 2023 door wethouder Anouk Haaxma samen met een Ridder en jonkvrouw op 7 juni officieel geopend!
Op dit pad ga je als Ridder Fulco op avontuur en kan je allerlei opdrachten doen. Op zoek naar dieren en bomen, op je blote voeten ‘door het moeras’, riddersoep maken, zwaardvechten, van alles en nog wat! Dit natuurpad is vrij toegankelijk wanneer en zo vaak als je zelf zin hebt.

Lees hier meer : Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Op 6 maart j.l. was het weer zover voor de kinderen van groep 6 van de Ladder. Ik had weer een dagvullend programma opgesteld voor deze tweede buitendag in het Leersumse Veld.

Naast uitleg over het ontstaan van de Utrechtse Heuvelrug en enkele natuurspelen moest er natuurlijk ook gewerkt worden. De kinderen hielpen de boswachter door takkenrillen te bouwen. Dit om te zorgen dat de achterliggende dassenburcht wat meer afgeschermd wordt. Tevens biedt deze takkenril een leefplaats voor veel insecten en egels.

Op 13 maart is groep 5/6 van de Merseberch school onder leiding van Marie van Rhenen naar het Leersumse Veld geweest. Half mei is de laatste buitendag voor dit schooljaar gepland. Voor meer informatie kijk op www.natuurwijs.nl

door: Coosje Bakker