MaarnWijzerDiverse activiteiten van MMN worden in samenwerking met MaarnWijzer georganiseerd. U kunt op de site van MaarnWijzer nog meer cursussen vinden.

 

Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Het Ridder Fulco kindernatuurpad is op 7 juni 2023 door wethouder Anouk Haaxma samen met een Ridder en jonkvrouw op 7 juni officieel geopend!
Op dit pad ga je als Ridder Fulco op avontuur en kan je allerlei opdrachten doen. Op zoek naar dieren en bomen, op je blote voeten ‘door het moeras’, riddersoep maken, zwaardvechten, van alles en nog wat! Dit natuurpad is vrij toegankelijk wanneer en zo vaak als je zelf zin hebt.

Lees hier meer : Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Op Hemelvaartsdag, 17 mei jl, verzamelden zich om 6 uur veertien mensen voor de Theresiakerk in Maarn om onder leiding van Richard Zweekhorst te gaan dauwtrappen.

Onder de deelnemers zelfs twee kinderen (ehh, jongeren). De route liep deze keer over het Noordhout, een prachtig gebied aan de andere zijde van de Amersfoortseweg, langs De Laagt en De Hoogt. We zagen duidelijk dat een deel van het gebied gecultiveerd is, terwijl het gebied aan de andere kant van het pad niet in ontwikkeling was gebracht, zodat je daar de vormen van de stuifduintjes nog goed kon zien.

Onderweg kwamen we buizerds, hazen en verschillende jonge reeën tegen. Om 8.15 uur werden we door Jaap en Joke de Bruijn opgewacht met koffie, thee of fris, vergezeld van zelfgebakken cake en boterkoek. Daarna kon het laatste deel van de tocht met natte voeten worden volbracht.

door: Michiel Keizer