MaarnWijzerDiverse activiteiten van MMN worden in samenwerking met MaarnWijzer georganiseerd. U kunt op de site van MaarnWijzer nog meer cursussen vinden.

 

Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Het Ridder Fulco kindernatuurpad is op 7 juni 2023 door wethouder Anouk Haaxma samen met een Ridder en jonkvrouw op 7 juni officieel geopend!
Op dit pad ga je als Ridder Fulco op avontuur en kan je allerlei opdrachten doen. Op zoek naar dieren en bomen, op je blote voeten ‘door het moeras’, riddersoep maken, zwaardvechten, van alles en nog wat! Dit natuurpad is vrij toegankelijk wanneer en zo vaak als je zelf zin hebt.

Lees hier meer : Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Zaterdag 17 maart kwamen de zwerfvuilrapers weer in actie. Tot onze grote verrassing en ons groot enthousiasme deed bijna driekwart van de deelnemers voor het eerst mee en waren er ook twee kinderen bij! Om half tien stond het kraampje met spandoek weer klaar. Het weer hielp ons, er hing een zonnig lenteachtig sfeertje. Elke keer is het weer spannend wie er komt. Mevrouw Van Hasselt, nog kwiek op haar 91ste, liep met haar rollator haar rondje, dronk een bekertje koffie mee en was er ook weer bij om twaalf uur.

We pakten opnieuw de uitvalswegen van Maarn en Maarsbergen aan. Erdie Burema deed in haar eentje de Haarweg vanaf de kruising tot de camping. Niet alle fietsers, er was tegelijk een tourtocht, konden haar werk op dat moment waarderen. De prikkers langs de Amersfoortseweg kregen juist de nodige complimenten voor hun werk. Vorige keer hadden we de overkant van de Amersfoortseweg overgeslagen, dus Evert de Boer had er zijn handen deze keer vol aan. Er was ook een hele echte CDA-er in vol ornaat: een groen jasje met oranje sjaal. Uiteindelijk vertrokken 16 tevreden dorpsgenoten om twaalf uur naar huis.

Het lijkt een prima formule, eerst 'sociaal coheren' op het 5 Meiplein en dan een kleine twee uur rommel oprapen, waarna onze buitenwegen er weer eventjes mooi bij liggen. Tot de volgende keer!

door: Bertjan Sneller