MaarnWijzerDiverse activiteiten van MMN worden in samenwerking met MaarnWijzer georganiseerd. U kunt op de site van MaarnWijzer nog meer cursussen vinden.

 

Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Het Ridder Fulco kindernatuurpad is op 7 juni 2023 door wethouder Anouk Haaxma samen met een Ridder en jonkvrouw op 7 juni officieel geopend!
Op dit pad ga je als Ridder Fulco op avontuur en kan je allerlei opdrachten doen. Op zoek naar dieren en bomen, op je blote voeten ‘door het moeras’, riddersoep maken, zwaardvechten, van alles en nog wat! Dit natuurpad is vrij toegankelijk wanneer en zo vaak als je zelf zin hebt.

Lees hier meer : Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Op  zaterdag  02 maart werd het werk aan de Meentsteeg afgerond. Wilgenknotten, hout verbranden, koffie drinken.  Er waren maar liefst 18 hard werkende vrijwilligers aanwezig.

Het  weer : 

Een heel stuk beter dan de vorige keer , droog rustig maar wel grijzig , en ongeveer 6 graden was het prima weer om te werken, en dan werd je toch wel warm.

De Koffie :

Hoezee ! Jeltje was weer van de partij , als vanouds . en daar was weer de koffie met……………vervolgens om 12 u een heerlijk kop erwtensoep, in de garage Dwarsweg 1. Een gezellige afsluiting van ons werkseizoen

Het werk : 

Een rij elzen in de Maarnse meent, (oorspronkelijk de gemeenschappelijke weide). Een fraai stukje maarn, met een rijke historie. (let eens op hoe fraai deze oude knotbomen zijn. Het zijn stuk voor kunstwerken, waar al door veel generaties aan gewerkt is.

- Voorheen gemeenschappelijk bezit van de bewoners van Maarn   !!!
- Vandaag gemeenschappelijk belang van de leden van Maarn-Maarsbergen-Natuurlijk !!!
   
Na verwoede pogingen het vuur toch aan de gang gekregen , en gelukkig is alles netjes opgebrand. Het was toen echter wel 15 uur.

Historie meent

Al voor 1700 zou de Maarnse meent verdeeld zijn, en kreeg ieder een perceel in eigendom. Onze oudste kaart van de maarnse meent is van begin 1700. De meent is echter veel ouder, en in ieder geval voor 1300 !!
Zie voor meer oude kaarten van Maarn en Maarsbergen  : Kaarten van Maarn en Maarsbergen

Uiteindelijk zat de vlam er goed in.

Dit was de laatste werkdag van dit  al weer 20e werkseizoen landschapbeheer MMN. November 2013 gaan we weer van start. Een fijne zomer gewenst.

door: Kees van Lambalgen