MaarnWijzerDiverse activiteiten van MMN worden in samenwerking met MaarnWijzer georganiseerd. U kunt op de site van MaarnWijzer nog meer cursussen vinden.

 

Op donderdag 1 februari luisterden ruim dertig kinderen en volwassenen naar de lezing van Zomer Bruijn over uilen. Zomer Bruijn vertelde vol enthousiasme over bosuilen, kerkuilen, steenuilen, ransuilen en velduilen.

Zomer Bruijn vertelde aan de hand van mooie dia’s die hij ’s nachts had gemaakt over leven van uilen in de nestkast. In de bibliotheek stonden drie nestkasten van steenuil, kerkuil en bosuil. Deze kasten waren door Kors Pater uitgeleend. Zoals u ongetwijfeld in de bibliotheek gezien hebt, zijn er vele mooie werkstukken gemaakt.

Vooral door leerlingen van drie groepen van De Meent. De winnaars van de groepsprijs waren de kleutergroep, groep drie en groep vier. Berend Janse, Mike van der Horst en Sietse Papenborg wonnen in de categorie verhalen. Olivier Amersfoort sleepte de eerste prijs in de wacht in de categorie werkstukken gevolgd door Anna en Frans Laporte, Julia en Anouk, en Lois Caljé.