MaarnWijzerDiverse activiteiten van MMN worden in samenwerking met MaarnWijzer georganiseerd. U kunt op de site van MaarnWijzer nog meer cursussen vinden.

 

Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Het Ridder Fulco kindernatuurpad is op 7 juni 2023 door wethouder Anouk Haaxma samen met een Ridder en jonkvrouw op 7 juni officieel geopend!
Op dit pad ga je als Ridder Fulco op avontuur en kan je allerlei opdrachten doen. Op zoek naar dieren en bomen, op je blote voeten ‘door het moeras’, riddersoep maken, zwaardvechten, van alles en nog wat! Dit natuurpad is vrij toegankelijk wanneer en zo vaak als je zelf zin hebt.

Lees hier meer : Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Op Hemelvaartsdag waren 32 belangstellenden vroeg op pad gegaan voor een wandeling op het landgoed ‘de Kom’ onder begeleiding van Gonda Laporte, David Vroon, Kees Lambalgen en Willemijn Cappetti e.a. In de aankondiging waren de deelnemers al gewaarschuwd: “laarzen aan.”

Dat dit geen overbodige luxe was werd snel duidelijk; we liepen door behoorlijk zompig gebied. Maarsbergen betekent ook moeras (=maers) en bergen.

De Kom is een klein afwisselend gebied met water, bos en grasland en dit maakt het ook aantrekkelijk voor dieren en vogels. De lichte motregen versterkte de enigszins mystieke sfeer in dit prachtige gebied met een oude eendenkooi (=de Kom); oud rabatbos, dassenburcht, en ringslangenhoop, en enkele zeer oude bomen. Het is mooi om te horen hoe dit gebied met veel zorg voor de geschiedenis en natuur wordt beheerd.

De deelnemers beseffen nu goed hoe veel werk dit vraagt en enkele boden zich spontaan aan om te helpen. Na de wandeling werden tijdens het ontbijt op de ‘deel’ van de boerderij diverse verhalen uitgewisseld met de mensen die vroeger nog gingen schaatsen op de Kom!

door: Gerda Schregardus