MaarnWijzerDiverse activiteiten van MMN worden in samenwerking met MaarnWijzer georganiseerd. U kunt op de site van MaarnWijzer nog meer cursussen vinden.

 

Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Het Ridder Fulco kindernatuurpad is op 7 juni 2023 door wethouder Anouk Haaxma samen met een Ridder en jonkvrouw op 7 juni officieel geopend!
Op dit pad ga je als Ridder Fulco op avontuur en kan je allerlei opdrachten doen. Op zoek naar dieren en bomen, op je blote voeten ‘door het moeras’, riddersoep maken, zwaardvechten, van alles en nog wat! Dit natuurpad is vrij toegankelijk wanneer en zo vaak als je zelf zin hebt.

Lees hier meer : Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Middenstand in 19Toen

Onder deze titel hield Rien Pater op 15 april 2014, na afloop van de Algemene Ledenvergadering, een lezing over de geschiedenis van de middenstand in Maarn en Maarsbergen. De lezing was een prototype en bedoeld om te ervaren hoe een dergelijk onderwerp op het publiek zou overkomen.

Aan de hand van een groot aantal oude en nieuwe beelden van de middenstand door de jaren heen wist Rien het publiek te boeien. Rien zelf is een geboren Maarsberger en hij heeft jarenlang op het gemeentehuis van Maarn gewerkt. Hij kent de plaatsen en de inwoners als geen ander. En het helpt ook dat hij kan putten uit zijn enorme collectie oude ansichten. Het talrijke publiek genoot zichtbaar van de getoonde beelden en de menselijke verhalen van Rien en het reageerde spontaan met vragen en aanvullingen. En vooral dat laatste is belangrijk om de collectie van Maarnse en Maarsbergse verhalen uit te breiden en vast te leggen. Het bleek overigens wel dat één uur bij lange na niet voldoende was om het onderwerp recht te toen. En het bleek ook lastig om de verhalen steeds binnen het kader van het onderwerp middenstand te houden. Daarom is bij de evaluatie van dit experiment besloten om de lezing te splitsen in twee delen en het onderwerp breder te maken dan de middenstand alleen.

Bij dezen dan ook de aankondiging van de twee nieuwe lezingen:

Maarsbergen in 19TOEN

In deze lezing zal Rien aan de hand van oude en nieuwe beelden verhalen uit het nabije verleden vertellen over Maarsbergers uit de middenstand en daarbuiten en wat hen bezighield. Ook het ontstaan en de doelstelling van de Stichting Valkenheide met de bijbehorende ambachtschool en enige markante personen zullen hierbij aan de orde komen. Deze lezing staat gepland op donderdagavond 13 november 2014 en begint om 20.00 uur in Dorpshuis De Twee Marken. Deze lezing is natuurlijk ook voor Marenezen zéér interessant.

Maarn in 19Toen.

In deze lezing zal Rien aan de hand van oude en nieuwe beelden verhalen uit het nabije verleden vertellen over een aantal Marenezen uit de middenstand en daarbuiten en wat hen bezighield.
Deze lezing staat gepland op donderdagavond 12 februari 2015 en begint om 20.00 uur in Dorpshuis De Twee Marken. Maarsbergers, grijp uw kans om Maarn beter te leren kennen!

door: Gijs van Roekel