MaarnWijzerDiverse activiteiten van MMN worden in samenwerking met MaarnWijzer georganiseerd. U kunt op de site van MaarnWijzer nog meer cursussen vinden.

 

Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Het Ridder Fulco kindernatuurpad is op 7 juni 2023 door wethouder Anouk Haaxma samen met een Ridder en jonkvrouw op 7 juni officieel geopend!
Op dit pad ga je als Ridder Fulco op avontuur en kan je allerlei opdrachten doen. Op zoek naar dieren en bomen, op je blote voeten ‘door het moeras’, riddersoep maken, zwaardvechten, van alles en nog wat! Dit natuurpad is vrij toegankelijk wanneer en zo vaak als je zelf zin hebt.

Lees hier meer : Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Op zaterdag 27 september j.l. hebben ruim 15 deelnemers de minicursus ‘Beeldbepalende bomen’  afgesloten met een leerzame wandeling rond de Theresia Kerk, het Stort en het ’t Hoogt.

De minicursus van MMnatuurlijk in samenwerking met Maarnwijzer heeft de deelnemers een andere kijk gegeven op  de beeldbepalende bomen. Wat is belangrijke voor een boom en hoe zie je dat het niet goed gaat met een boom? Wat hebben wij, mensen, er voor over om bomen oud te laten worden? Welke gevaren zijn er voor de bomen in de bebouwde kom? En wat de toekomst van een boom met een grote rode stip + een kleine groene stip eronder is, blijft voor de deelnemers nog even een raadsel. Weet u het ?