MaarnWijzerDiverse activiteiten van MMN worden in samenwerking met MaarnWijzer georganiseerd. U kunt op de site van MaarnWijzer nog meer cursussen vinden.

 

Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Het Ridder Fulco kindernatuurpad is op 7 juni 2023 door wethouder Anouk Haaxma samen met een Ridder en jonkvrouw op 7 juni officieel geopend!
Op dit pad ga je als Ridder Fulco op avontuur en kan je allerlei opdrachten doen. Op zoek naar dieren en bomen, op je blote voeten ‘door het moeras’, riddersoep maken, zwaardvechten, van alles en nog wat! Dit natuurpad is vrij toegankelijk wanneer en zo vaak als je zelf zin hebt.

Lees hier meer : Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Vanochtend om 6.00 uur vertrok een groep van ruim 20 dauwtrappers om een rondje te wandelen rondom de Zandafgraving en het landgoed Stameren.

Na een mooie wandeling van 1,5 uur stond Jeltje ons op te wachten met heerlijke koffie, thee,  krentenbollen en plakjes cake. Richard vertelde onderweg over de moeilijkheden waar natuurbeheerders mee worstelen. Wanneer grijp je in en wanneer niet . Mooie voorbeelden zijn het dichtgroeien van de rand van de zandafgraving en anderzijds de kaalkap op Stameren om heide te creëren.