MaarnWijzerDiverse activiteiten van MMN worden in samenwerking met MaarnWijzer georganiseerd. U kunt op de site van MaarnWijzer nog meer cursussen vinden.

 

IVN gids Rob Oosterling gaf op donderdagavond een boeiende introductie met veel plaatjes over hoe je diersporen in de natuur kunt herkennen. Het echte spoorzoeken in praktijk volgde zaterdag tijdens een prachtige wandeling door het noordelijke deel van Den Treek. 

Onder het genot van een heerlijk zonnetje speurden de 20 deelnemers lustig naar allerlei sporen van konijnen, reeën, vossen, dassen, muizen, spechten en andere dieren. De enthousiaste groep leerde poep van vossen, dassen en reeën herkennen, maar ook wat het verschil is tussen een konijnen-, dassen- en vossenhol. Volop reeën sporen werden gespot, zowel hoefafdrukken als krab-, knabbel- en rustplaatsen. We zagen een eikenboom met een hele laag dennenappels eronder, wat een smidse van een specht verraadde. Iedereen was aangenaam verrast hoeveel sporen je ziet als je er oog voor hebt!