MaarnWijzerDiverse activiteiten van MMN worden in samenwerking met MaarnWijzer georganiseerd. U kunt op de site van MaarnWijzer nog meer cursussen vinden.

 

Op 16 januari heeft de ‘knotgroep’ van Maarn Maarsbergen Natuurlijk wilgen geknot bij de Meenthoeve. Op 16 januari gaan ze weer aan de slag. Zin om mee te helpen? Meld je aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het  weer : 
regen en een vlok natte sneeuw en een stevige bries. En een sompig grasland, zeg maar een echte Hollandse dag

De Koffie :
in de grote keuken was het weer gezellig vertoeven, na gedane arbeid. En de koffie met appelgebak maakte het weer extra feestelijk (Virga bedankt) Daarbij de gastvrijheid van de familie de Jong. Dus weer een prima sfeer

Het werk : 
50 knotwilgen rond een weiland, het is een behoorlijke klus.

Opmerkelijk :
het was een gezellige club , 9 mensen die deze dag weer een behoorlijke klus geklaard hebben, dit ondanks wind en soms regen of sneeuw.

Knotwilgen horen bij het lage land van de Maarnse Meent, dat is grasland en knotwilgen. Kom je wat hoger bijv Dwarsweg, dan kom je in een heel ander landschap van percelen omringd door houtwallen. Dat geeft ieder gebied een eigen identiteit en juist die eigenheid van deze gebieden moeten we in stand houden, of zelfs versterken.

Alle landschap beheerders bedankt voor de inzet
Namens de vereniging Maarn Maarsbergen Natuurlijk

Fred Schregardus
Kees van Lambalgen.