MaarnWijzerDiverse activiteiten van MMN worden in samenwerking met MaarnWijzer georganiseerd. U kunt op de site van MaarnWijzer nog meer cursussen vinden.

 

Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Het Ridder Fulco kindernatuurpad is op 7 juni 2023 door wethouder Anouk Haaxma samen met een Ridder en jonkvrouw op 7 juni officieel geopend!
Op dit pad ga je als Ridder Fulco op avontuur en kan je allerlei opdrachten doen. Op zoek naar dieren en bomen, op je blote voeten ‘door het moeras’, riddersoep maken, zwaardvechten, van alles en nog wat! Dit natuurpad is vrij toegankelijk wanneer en zo vaak als je zelf zin hebt.

Lees hier meer : Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Op zaterdag 2 juni hebben 11 belangstellenden een heerlijke en boeiende wandeling gemaakt met Jolande Blom, natuurgids IVN Heuvelrug en Kromme Rijn, over de Koeheuvels, langs het oude station Maarn en de zandafgraving, ’t Hoogt en de Hoekenkamp.

We hadden mooi weer en Jolanda wist ons te boeien met een mooi verhaal over het ontstaan van de Koeheuvels;  de historie van boerderijen, wegen en landgoederen; en afbeeldingen van oude foto’s.  En natuurlijk had zij ook diverse leuke natuurweetjes voor de deelnemers in petto.

20180602 Wandeling 001 60020180602 Wandeling 001 600

De volgende wandeling is op 27 oktober 2018 en dan wandelen we Jolanda Blom richting Huis te Maarn.