MaarnWijzerDiverse activiteiten van MMN worden in samenwerking met MaarnWijzer georganiseerd. U kunt op de site van MaarnWijzer nog meer cursussen vinden.

 

Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Het Ridder Fulco kindernatuurpad is op 7 juni 2023 door wethouder Anouk Haaxma samen met een Ridder en jonkvrouw op 7 juni officieel geopend!
Op dit pad ga je als Ridder Fulco op avontuur en kan je allerlei opdrachten doen. Op zoek naar dieren en bomen, op je blote voeten ‘door het moeras’, riddersoep maken, zwaardvechten, van alles en nog wat! Dit natuurpad is vrij toegankelijk wanneer en zo vaak als je zelf zin hebt.

Lees hier meer : Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Het historische complex van Oranjerie, kassen, moestuin en boomgaard
van landgoed Maarsbergen
 :
Zaterdag 2  juni was een drukke dag voor MMN, want ‘s middags waren we uitgenodigd door Gonda Laporte voor een rondleiding in de historische tuin en kas van Kasteel Maarsbergen. In februari had Gonda in de Twee Marken het verhaal van haar vader over het historische tuinencomplex en kas van voor de 2de wereldoorlog vertelt.

Het was een zonovergoten middag en de (groenten)tuinen lagen er keurig bij en de worteltjes groeiden al aardig goed. De prachtige Orangerie was open, zodat we ook de mooi tegelvloer konden zien. En konden we ons goed voorstellen hoe al de grote tuinplanten in de herfst  in de Orangerie een plaats kregen. Dit moet een enorm werk zijn geweest. Gonda trakteerde ons nog op een extra rondje door de kasteeltuin, die normaliter voor publiek is gesloten. Deze middag was een mooie aanvulling op de lezing.

20180602 Rondleiding 600