MaarnWijzerDiverse activiteiten van MMN worden in samenwerking met MaarnWijzer georganiseerd. U kunt op de site van MaarnWijzer nog meer cursussen vinden.

 

Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Het Ridder Fulco kindernatuurpad is op 7 juni 2023 door wethouder Anouk Haaxma samen met een Ridder en jonkvrouw op 7 juni officieel geopend!
Op dit pad ga je als Ridder Fulco op avontuur en kan je allerlei opdrachten doen. Op zoek naar dieren en bomen, op je blote voeten ‘door het moeras’, riddersoep maken, zwaardvechten, van alles en nog wat! Dit natuurpad is vrij toegankelijk wanneer en zo vaak als je zelf zin hebt.

Lees hier meer : Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Op zaterdag 3 november 2007 werd voor het eerst in het seizoen 2007/2008 weer gewerkt in het buitengebied. Met een vijftiental mensen werden onder deskundige leiding van Kees van Lambalgen wilgen geknot aan de Griftdijk 1 in Maarsbergen.

Vier jaar geleden werd hier ook geknot, maar wilgen groeien snel en bovendien gaan ze door hun overhangende takken vlak langs een openbare weg al gauw voor overlast zorgen als ze niet tijdig worden aangepakt.

Kees had voor oranje pionnen gezorgd en die op de weg gezet zodat het verkeer ter plekke op de werkzaamheden werd geattendeerd waardoor de snelheid drastisch omlaag werd gebracht. Na een korte, bondige uitleg door Kees ging de ploeg enthousiast aan de slag en kon tegen twaalven op een goede en gezellige werkochtend worden teruggezien. De koffie, thee en warme chocomelk met koek van Jeltje Bijleveld zorgden weer voor een welkome onderbreking en konden bij een temperatuur van vijftien graden (een lentesfeertje) zonder problemen in de open lucht worden genuttigd.Al met al een zeer geslaagde start met een mooi resultaat aan geknotte bomen. Als volgende werkdagen werden genoemd: 15 december, 26 januari en 16 februari. Voor nadere informatie zie elders in dit nummer.
 

Verslag van Wim Arendsen