MaarnWijzerDiverse activiteiten van MMN worden in samenwerking met MaarnWijzer georganiseerd. U kunt op de site van MaarnWijzer nog meer cursussen vinden.

 

Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Het Ridder Fulco kindernatuurpad is op 7 juni 2023 door wethouder Anouk Haaxma samen met een Ridder en jonkvrouw op 7 juni officieel geopend!
Op dit pad ga je als Ridder Fulco op avontuur en kan je allerlei opdrachten doen. Op zoek naar dieren en bomen, op je blote voeten ‘door het moeras’, riddersoep maken, zwaardvechten, van alles en nog wat! Dit natuurpad is vrij toegankelijk wanneer en zo vaak als je zelf zin hebt.

Lees hier meer : Ridder Fulco kindernatuurpad in Maarn

Donderdag 24 januari heeft meneer van Notten ons van alles verteld over vossen. Vooraf mocht je een tekening of een verhaal of een werkstuk maken en inleveren. Wie de mooiste tekening of verhaal of een werkstuk had gemaakt kon daar iets mee winnen. Ik zelf had ook iets gewonnen. Maar er waren meer kinderen die iets hadden gewonnen.

Maar nu even over vossen: meneer van Notten had ook echte vossenkoppen meegenomen en laten zien. Hij vertelde over hoe een vos een egel vangt. En dat vossen zelfs reebokjes vangen.

We mochten allerlei vragen stellen. Het was een heel leuke middag. Er zijn al meer projecten geweest, onder meer over vleermuizen en uilen. Ik ben benieuwd wat er volgende keer voor dier gekozen wordt. Ik zou wel graag nog wel iets meer willen weten over dassen.

Groetjes,
Olivier Amersfoort